Konsten att stanna upp och ladda om

09.03.2019

Idag har jag och Johanna besökt min barndoms skogar utmed Bråvikens kust.  Det blev ett par kilometers vandring bland bergen, de mossbeklädda skogarna och de mörka träsken. När det kommer till att varva ner så glömmer vi många gånger bort den magi och harmoni som vi har alldeles runt husknuten. 

Efter en vecka där vi haft storseans, spelat in podcast, haft affärsmöten och hunnit med både privata sittningar och rensningar av hemsökta hus så är det bra att ta vara på den lediga tiden. Självklart kan det vara vila nog att skrota runt hemma, titta på serier eller läsa en god bok. Men har man ett stillasittande jobb som både jag och Johanna har så behöver kroppen få sitt också. Kroppen mår bäst när den får röra på sig! Medan knoppen mår bäst när den får sitt också - i mitt liv hittar jag ofta balansen i just naturen. Att stanna upp vid ett vackert träd, eller att åka ner till havet och för en stund ta in de grå, vågiga vidderna. Det är inte alltid så lätt att koppla av och att "inte ta med jobbet hem" är svårt för dem flesta. Vi har nog inte mer i vår kalender än någon annan men eftersom vi är egenföretagare så är det kanske ännu lättare att "jag ska bara" i synnerhet då vårt hem både är arbetsplats och bostad. Men tack vare naturen så lyckas vi hitta balansen! Jag är så tacksam för att vi bor i ett land så rik natur som dessutom gömmer många fornlämningar runt hörnet! 

Andreas & Johannas bästa tips för avkoppling:

  • Låt mobilen ligga kvar i fickan! Se dig omkring istället
  • Strunta i skräpmat, laga mat tillsammans
  • Vandra i skog och natur, om så för en halvtimme. 
  • Åk på vernissage eller besök ett museum och vidga dina vyer
  • Besök ett ödehus eller en historisk plats. I Sverige har vi otroligt tätt mellan både övergivna platser och fornminnen. De bär alla på sin hemlighet och historia.
  • Våga skapa! Måla, teckna, sjung! Många förknippar pyssel och skapande med att vara endera barn eller konstnär. Vi är alla kreativa varelser, våga plocka fram den sidan inom dig och upptäck din skaparkraft och njut av det meditativa tillståndet.


Önskar er alla en fortsatt fin helg!