NYTT PODD-AVSNITT: HEMSÖKELSE

11.03.2019

I avsnitt 15 av Det Utomsinnliga så pratar jag och Johanna om hemsökelse och hemsökta hus. Dessutom delar vi med oss av några tips till dig som upplever andeaktivitet hemma - vad kan man göra? Vi berättar även om kursen i april (Kurs i hemsökta hus)  där vi tar med oss en kursgrupp till en familj som upplever andeaktivitet!  Du kan lyssna på avsnittet via Poddtoppen genom att klicka här. 

Du kan läsa mer om några av de platserna vi nämner i inlägget nedan. (Bild & text ifrån Listor.se) 

Banff Springs Hotel, Kanada 

Banff Springs Hotel byggdes för över 125 år sedan som ett av lyx-stoppen för resenärer längs den kanadensiska järnvägen. Vackert så man storknar - men låt inte de pittoreska omgivningarna lura dig, hotellet ryktas vara en av Kanadas mest hemsökta platser.

Ett av de mer hårresande vittnesmålen inkluderar observationer av en ung kvinna som enligt utsago föll i hotellets trappa och bröt nacken efter att hennes bröllopsklänning fattat eld. Hennes skepnad har setts i trappan där olyckan skedde, men även dykt upp i huvudsalen under tillställningar.

Huvudattraktionen på Banff Springs Hotell är dock den familj som mördades i rum 873. Dörren till rummet har sedan länge murats igen, men det hindrar inte medlemmarna ur familjen att ta sig ut och vandra omkring i korridoren utanför.

Lyckligtvis har man även ett snällt spöke, den tidigare portiern Sam Macauley som tjänstgjorde på hotellet under 60- och 70-talet. Han dyker fortfarande upp i gästernas rum ibland och gör i ordning - men dricksa inte, då försvinner han!

Ancient Ram Inn, England 

Ancient Ram Inn, byggt 1145, sägs vara det mest hemsökta huset i hela Storbritannien. Berättelser om barnoffer, djävulsdyrkan och onda andar avslöjar varför det lilla värdshuset är så frekvent besökt av det okända. Huset är byggt exakt på skärningspunkten mellan två leylinjer, vilka många tror fungerar som kanaler för paranormal aktivitet. Dessutom sägs det att platsen tidigare tjänade som hednisk begravningsplats.

Under åren då värdshuset tjänade som bed & breakfast, hände det att gäster flydde sina rum i panik mitt i natten efter att tydliga skepnader uppenbarat sig, pratat med och även ibland vidrört dem.

Den nuvarande ägaren berättade att han under sin första natt i huset 1968 kände något greppa hans arm, varpå han drogs ur sängen och släpades över hela sovrummet. PR-knep eller inte - man har sedan dess funnit bevis för att både djävulsdyrkan och offerriter förekommit på platsen och såväl barnskelett som ett gäng trasiga dolkar har påträffats under trappen.

Borgvattnets Prästgård, Sverige

Borgvattnet är en liten by i Jämtlands län som är mest känd för att husera ett av Sveriges mest hemsökta hus i den gamla prästgården som uppfördes 1876.

De första oförklarliga episoderna ägde rum i slutet av 1920-talet då prästen Nils Hedlund var bosatt i byggnaden. Han rapporterade om ett flertal märkliga händelser, som den gången när han var på väg upp på vinden för att hämta sin tvätt och såg alla sina kläder simultant rivas av linan.

På 30-talet beboddes gården av en annan präst vid namn Rudolf Tängdén. Han skymtade en gång skepnaden av en gammal dam klädd i grått i ett av rummen, och när han valde att följa efter henne försvann hon oförklarligt mitt framför ögonen på honom. En annan inneboende, en kvinna som under en kort period bodde i ett av rummen, har berättat hur hon vaknat mitt i natten av att tre gamla kvinnor suttit och stirrat på henne.

Så där har det fortsatt ända fram till idag, och är man modig nog finns det möjlighet att övernatta i den gamla prästgården. För den som vågar tillbringa dygnets mörkaste timmar på platsen väntar ett intyg dagen efter som bevisar det uppvisade modet.