Välkommen till min nya blogg!

01.03.2019

Jag vill hälsa dig som läsare varmt välkommen till min nya blogg! Här kommer jag att dela med mig av både min vardag och mitt liv som medium. Min förhoppning är att med tiden så kan min blogg bli en plats för inspiration och också ett sätt för dig som läsare att lära känna mig lite bättre! En bra ände att börja i är kanske att berätta hur det kom sig att jag blev medium och vad jag egentligen hade i åtanke med mitt liv. Det blir inte alltid som man har tänkt sig! 

Jag jobbar heltid som medium och bor och har min verksamhet på en 1600-tals gård i de sörmländska skogarna utanför Katrineholm, tillsammans med min partner och tillika kollega Johanna. Varannan vecka så har jag mina älskade döttrar hemma och på barnfria veckor så arrangerar vi kurser och upplevelsedagar på det spirituella temat och personlig utveckling. Veckorna avlöser varandra och är ofta väldigt upplevelserika. Möten med människor och möten med andarna. 

i bakgrunden: gården Görelsberg
i bakgrunden: gården Görelsberg


Så har livet inte alltid sett ut. Jag hade en helt annan ambition i mitt liv. Jag var ungefär 15 år och lät håret växa sig långt - För jag ville bli rockstjärna! Pojkrummet i barndomshemmet pryddes av affischer på rockband och på min fritid så ägnade jag mig åt att öva på gitarren, bas eller trummor. Vid den här tidpunkten så var familjen bosatt i ett torp nästan 3 mil från närmsta stad. Vi hade flyttat från Stockholm när jag var 5-6 år gammal och jag trivdes med lugnet på landet. Jag kände mig sällan ensam, utan tvärtom. Under min barndom så kom det ofta främmande människor fram genom skogsbrynet. Ibland var det barn, ibland var det vuxna. De flesta var väldigt snälla och vänligt sinnade. Förutom Svarta mannen, som jag kallade honom. Han dök ofta upp längs en grusväg som jag brukade cykla på. Svartklädd och blek. Han stirrade ofta på mig med en blick som fick mig att frysa till is. Jag trampade pedalerna så fort jag kunde den vägen, vägen som ledde till och från den lilla by där jag hade mina vänner. Mina föräldrar avfärdade nog många av mina möten som möten med låtsas-kompisar eller en livlig fantasi. Fast för mig var det lika verkligt som allt annat. Jag var nog mer nyfiken än rädd. Det var först under tonårstiden som jag upplevde obehag, i synnerhet av figurer som den Svarta mannen. Han visade sig då som en skugga. Allt medan tiden gick så var det mera skuggor som hälsade på och märkliga känslor och bilder som utspelade sig inom mig. 


Jag var en rätt skötsam tonåring. Skolan gick bra, jag hade gott om vänner och intressen som låg mig varmt om hjärtat. Mina två äldre syskon hade flyttat hemifrån och kvar var jag med min två år yngre bror och fyra år yngre lillasyster. Föräldrarna hade varit gifta under många år men relationen gick mot skilsmässa. Det var en utdragen sådan och jag fick nog en kväll och rymde hemifrån en natt. Jag väntade tills alla hade somnat och lämnade en lapp. 

"Jag kommer hem igen när ni har rett ut hur ni ska ha det" , skrev jag. Sen tog jag en säck med kläder och cyklade iväg i natten. 

Jag stannade hos kompisar en tid och vägrade att flytta hem. Till slut blev socialen inblandad och en lång historia kort: jag fick valet att flytta hem eller att flytta till ett fosterhem. Jag valde det senare alternativet. 

Efter ett par månader av flyttande så blev jag placerad på en gård ute på landet hos en kvinna som var allt annat än vanlig. Jag bodde där en relativt kort tid , inte mycket mer än en månad. Hon visade sig vara medial och hade gått flera kurser och utbildningar inom medial utveckling och mediumskap. För mig var skuggorna väldigt påtagliga vid den här tidpunkten. Kanske var det hennes varma sätt och trygghet som hon utstrålade, kanske var det att skuggorna var mer påtagliga än någonsin. Hur det nu än var så började jag att dela med mig av mina möten och mina upplevelser till henne. Jag förstod inte att det var andevärlden som jag hade varit i kontakt med förrän jag träffade henne. Hon gav mig övningar och råd som gjorde att jag med tiden lärde mig att kunna förstå min förmåga och kunna kontrollera den. Hon lärde mig att meditera och genom henne fick jag möta många likasinnade som delade med sig av sina kunskaper. Det var genom henne som jag förstod att jag var mottaglig för andevärlden och det tog mig nästan fem år innan jag var helt trygg i en sådan utsträckning att jag började hjälpa människor omkring mig på olika sätt. 

Det kunde ringa på telefonen eller komma ett sms. Ofta från någon bekant till någon av mina vänner. Jag titulerade mig inte medium utan tvärtom. De flesta kände mig som "killen-i-det-lokala-rockbandet" eller "killen-som-jobbar-i-den-där-butiken." Det blev allt oftare som jag blev konsulterad, allt längre bort från mina trakter. Samtidigt så gick det bättre och bättre för hårdrocksbandet och så kom dagen då vi fick spela på Sweden Rock Festival och allting lossnade. Bara ett par månader senare föddes min första dotter och jag bestämde mig att lägga gitarren på hyllan. Flera av band-projekten hade fått skivkontrakt och jag hade fått spela på scener hundratals kvällar. Det väntade ett ännu större äventyr - att få bli pappa! 

Bild från SRF-festival. Undertecknad t.v
Bild från SRF-festival. Undertecknad t.v


Vid den här tidpunkten så dröjde det inte länge förrän jag hade mer bokningar och förfrågningar än vad jag hann med. Familjeliv, jobb och hus. Och så resa hem till människor kors och tvärs i landet samtidigt. Det gick ju inte! Dagen kom då jag sa upp mig från mitt jobb och såg möjligheten att istället kunna styra över min tid och jobba heltid som medium. Det till förmån för mina två små barn som jag ville spendera så mycket tid som möjligt med. Jag gjorde omkring 3-4 hembesök i veckan där jag hjälpte människor som hade skrämmande upplevelser i hemmet. Det ledde i sin tur att jag fick möjligheten att arbeta som medium i TV-programmet Det Okända, där jag nu varit med sedan 2015. 

 

Tack vare att jag fick börja öva upp min förmåga som tonåring och all den övning det innebar att göra husrensningar så började jag hålla i seanser och privata sittningar och längre fram även kurser. 

Jag tänker än idag tillbaka på mina barndoms möten med andevärlden i Sjöskogen vid Bråviken. Det var som om att andarna ville förbereda mig för det liv jag lever idag. Som om att de ville få mig att känna mig hemma i allt detta. Det finns kanske en mening med allt som sker.

Mitt budskap till dig som läsare är att våga följa ditt hjärta och lyssna på din intuition. Oavsett om du har drömmar om att få skivkontrakt, starta eget företag eller finna kärleken i ditt liv. Allting börjar och slutar inom oss.

Jag vill passa på att önskar dig en trevlig helg och spara gärna min blogg som bokmärke i din telefon eller dator så missar du inga nya inlägg! 

Är du mera nyfiken på min berättelse? I min ljudbok "Glimtar av andevärlden" så berättar jag från början till slut om de möten med andarna och människor som format mig till den jag är idag. Ladda hem den här