Ett dygn i Sveriges mest hemsökta hus

10.02.2020

Förra veckan besökte jag och Jenny Borgvattnets Prästgård & vandrarhem där vi spelade in ett nytt podcastavsnitt till Tvillingsjälspodden. Dessutom gästade vi Laxton Ghost i deras paranormala utredning av husen!

Borgvattnets prästgård byggdes 1876 och har fram till sjuttiotalet varit bostad åt en mängd prästfamiljer. Borgvattnet blev rikskänt 1947 när Prästen Erik Lindgren i en tidningsintervju berättade om sina upplevelser från prästgården. Redan första kvällen i huset hade han hört ljudet av tunga föremål som släpades runt på övervåningen - trots att övervåningen var tom. En tid senare kastades han ur sin gungstol av en osynlig kraft. Svenska kyrkan ska ha gjort en vetenskaplig undersökning av huset i samband med de händelser som ägt rum.

När vi kommer till Borgvattnet är klockan nästan halv två på natten. Vi har rest tillsammans med Tony och Niclas (Laxton Ghost) från Sundsvall. Vi får i uppgift att gå in i vandrarhemmet, en gul trävilla ett par hundra meter från Borgvattnet. Det enda vi vet är att grabbarna har haft märkliga och påtagliga upplevelser i huset. Vi får varsin handhållen kamera, en diktafon och en ficklampa. Deras förhoppning är att vi kan förklara vad det är som egentligen händer i det gamla vandrarhemmet. (Ni kan lyssna på avsnittet här: www.Tvillingsjalar.se/podd ). 


 Laxton lämnar oss helt ensamma i mörkret och åker ner till Prästgården där de möter Dima Maslen, en rysk Youtuber som har för vana att besöka världens mest hemsökta platser och spendera 1-2 dygn helt ensam. Ett tips är att besöka hans kanal, även om den är på ryska så är det riktigt spännande episoder. Dima har bland annat besökt Houska Castle i Tjeckien precis som undertecknad. Det är en plats som jag aldrig kommer sätta min fot på igen, vilket ni som har sett Spökjakt på dPlay vet om! Efter utredningen lämnar vi kvar Dima ensam på Borgvattnet. 

Efter någon timme kommer Tony och hämtar oss och vi fortsätter med att göra en paranormal utredning tillsammans med Laxton och Dima. Hur det gick, kommer ni kunna se på Laxtons kanal sinom tid och även ett par glimtar på min och Jennys youtubekanal. Gå redan in nu och prenumerera! www.Tvillingsjalar.se/Youtube 

Det var en minst sagt spännande natt och jag kommer helt klart att återvända tillbaka till prästgården igen! 

Vill du också besöka Borgvattnets prästgård? Du kan boka in dig på www.Borgvattnet.eu  . Läs mer om prästgården och Borgvattnet på www.Laxton.se