RELEASE: ANDREAS NYA ALBUM!

04.03.2019

Vad har andlighet, mediumskap och rockmusik gemensamt? Inte mycket vid första anblick. Men för mig är det ett naturligt gifte. Jag har spelat instrument sedan jag var 8-9 år och musik för mig är ett alldeles eget språk. Ett sätt att skapa bilder och förmedla känslor på. Nu släpper jag mitt första fullängdsalbum med 17 nya sånger om livet, kärleken och döden! 


Långt innan jag hade någon ide på att arbeta medialt eller titulera mig medium så hade jag upptäckt mitt livs stora passion - att skapa och spela musik. Jag hittade snabbt hem i hårdrocken och under min uppväxt och skoltid så var jag med i flera små lokala bandprojekt. Pojkrummet pryddes av affischer på hårdrocksband och pappas spanska gitarr fick utstå mycket när jag försökte spela både Iron Maiden och Metallica på hans redan då gamla gitarr. Det var tack vare pappa som jag lärde mig att spela. Det var tack vare min mamma som jag kunde få öva, timme efter timme fick hon stå ut med mitt klinkande och klonkande! Ett tiotal år senare, efter studenten och  lumpen var jag med i två band som båda fick kontrakt och spela på större scener. Under årens lopp har jag varit trummis, gitarrist eller basist. Men aldrig frontman och sjungit. Jag sjunger mer än gärna när jag hemma, men har alltid känt mig utlämnad när jag har sjungit för publik. Det är något skört och ömtåligt med att sjunga och det tog sin tid innan jag faktiskt spelade riggade upp micken i studion för att spela in mina texter till musiken som nu finns ute.  

Undertecknad t.v , live 2010 på Sweden Rock Festival
Undertecknad t.v , live 2010 på Sweden Rock Festival


2017 började jag skriva på det som skulle mynna ut i albumet "Let Me In" som nu i natt släpptes på Spotify, iTunes & Soundcloud. Albumet innehåller 17 spår av undertecknad och denna gång har jag valt att även blanda in cello, piano och erhu bland trummorna och gitarrerna. 

De bilder och känslor som jag vill förmedla till dig som lyssnare är mina möten med andevärlden, men även möten med människor och upplevelser som jag aldrig kommer att glömma. En bild säger mer än tusen ord sägs det. En sång säger det med en miljon känslor, tankar och intryck. För mig är det ett av de sätt jag kan bearbeta och hantera alla de upplevelser som jag får som medium.

Jag hoppas att du som lyssnare får komma riktigt nära de minnen och möten som jag vill förmedla. Det är du som lyssnare som blåser liv i de upplevelser jag satt ton på - och jag hoppas att jag kan beröra dig på ett eller annat sätt genom min musik. Vissa möten går inte att beskriva med hjälp av det mänskliga vokabulärer, utan genom just musiken som språk.

Lyssna på Spotify via spelaren nedan, eller beställ en signerad kopia genom att klicka här